Over ons

Het idee van Offshore Nederland is ontstaan in 2014, toen ik nog werkzaam was in de olie & gas industrie.

Gedurende deze periode heb ik veel mensen zien vertrekken richting hun “tweede” huis op zee. Al vrij snel had ik door dat ondanks de kleine groep mensen die werkzaam zijn in deze sector er geen social media community was die deze groep dichter bij elkaar brengt.

Hierop is dan ook door mij met ondersteuning van enkele collega’s een Facebook pagina aangemaakt, waar we in een vrij snel tempo ‘likes’ op kregen, maar de pagina had niet het gewenste resultaat en na enig onderzoek bleek dat een open Facebook groep wel de mogelijkheid zou gaan geven om discussies, foto’s en gedachtes te delen.

Daardoor werden mijn ogen geopend dat de offshore-wereld niet alleen de olie & gas sector betreft maar dat ook wind-energie en scheepsvaart behoord tot deze categorie.

Begin 2015 is offshorenederland.nl geregistreerd als domeinnaam met de intentie om mensen te voorzien van de juiste informatie over de offshore-wereld.
Al snel bleek dat bij het zoeken naar informatie we steeds meer websites aantroffen die de informatie verschafte welke ik wenste te publiceren, daarop volgde dat de motivatie voor het opzetten van een informatieve offshore site steeds minder werd en de website eigenlijk alleen als geregistreerd domein verder ging.

In 2018 is er nieuw leven in offshorenederland.nl geroepen om mensen de helpende hand te bieden met het zoeken van een juiste baan in de offshore industrie, ik hoop dan ook dat ik snel mag spreken over een leuke en toegankelijke site voor iedereen.

Jordy Liezen
Offshore Nederland